Пролетна умораПролетна умора

Пролетта е онзи момент, в който към така познатата ни умора (по принцип) слагаме извинителното етикетче “пролетна”. Всъщност какво ли не трябва да изтърпи горката пролет, която хем сме чакали с нетърпение, хем сега обвиняваме за всеобщото изтощение? Това е основната причина тази публикация да се появи в късния следобед, а не рано сутринта.

Ето няколко причини за пролетна и въобще всякаква умора, а вие ще прецените как да ги преборите:

1) Обяд – четири кюфтета с три гарнитури и всичко това добре полято с бири или вино + десерт – сигурен източник на умора и загуба на концентрация до края на работния ден. Някой препоръчват да се лекувате със салати и сок, но не звучи много серизно.

2) Рожден ден – страхотен повод, страхотен! Но ако е продължил до 6 сутринта, после неминуемо идва проклетата пролетна умора. В главата ви кънти разкривено “Happy birthday” от снощи и не ви се иска да сте се раждали дори. Специалистите съветват да ходите по-често на имен ден, сватба или новобранска и всичко ще бъде ОК.

3) Затворено помещение – работим в open space офиси на затворени прозорци. Ами ясно е, че и двете спомагат за умората. Липсата на въздух и атмосфера са силни фактори, които отключват пролетните състояния. Сменете работата си. Ако разнасяте вестници с колело и по цял ден въртите педали, тогава хем ще сте на въздух, хем ще натоварите атрофиралата си мускулатура, хем ще разберете какво е да си уморен от конкретна работа а не по принцип, защото е пролет.

4) Монитори – ах, тези монитори. Уж са прозорец към света, пък какво ни докарват? Тук съм категоричен, че умората идва не от самия монитор, а от съдържанието, което се показва на него. Не прекалявайте с новинарски сайтове, спрете за момент употребата на поучителни форуми и най-вече оставете за малко социалните мрежи. Социализирайте се навън. Ако не намерите с кого, значи пролетната умора е надвила и тръшнала всички.

5) Стрес, шок и ужас – кога тези три състояния ще ни оставят на спокойствие? Всъщност въпросът е кога вие ще ги оставите и ще живеете щастливо без тях.

Запомнете добре. Пролетната умора е плод на настроението ви и нагласата ви. Всичко останало е бошлаф или булш*т, както се казва.

Коментирай в мрежата

comments

Powered by Facebook Comments

Етикети:

{ Коментарната рубрика приключи! }