24 април24 Април

Ровейки в wikipedia, попаднах на един интересен факт. На този ден (24 април) са били представени и първото PC, и първата “Ябълка”. Едното събитие е през 81-ва, а другото – през паметната 84-та. Едва ли ще си направя труда да изровя цялата история. Достатъчно е, че трябва да почетем тези случки, които сега ни осигуряват комфорта на офисния стол, както и уменията да правим неща, за които не подозираме.

Дали появата на персоналния компютър (в това число разбирай и служебния) не ни превърна в широки специалисти по всичко? Започнахме да разбираме от това и онова, да правим и това, и онова. Уменията ни прогресивно растат в неизвестна посока, защото имаме достъп буквално до всичко. От всичко искаме да опитаме. Лакомията ни за повече и повече умения няма край. И накрая, ако ни запитат: “Как се прави това…?”, отговорът е “Чакай да проверя и ще ти кажа”.

Хубаво е да сме фотографи, художници, музиканти, режисьори, математици, химици, алхимици, лекари и политици. Хубаво е да се развиваме като спортни коментатори, ядрени физици, шофьори, монтьори и каквото още се сетите. Но хубаво е понякога да се запитаме дали големият Стив не причини голяма вреда на човечеството като му бутна в ръцете персонален компютър…

А на този ден са се случили и други паметни събития, за които забравяме. Родена е Лили Иванова, роден е Бойко Неделчев (другата Икебана). Дали просто да не запеем от щастие и да изключим компютрите поне за 3 минути?

Коментирай в мрежата

comments

Powered by Facebook Comments

Етикети:

{ Коментарната рубрика приключи! }