Социалните активностиСоциалните активности

Имате нови покани за приятелство! Чудесно! Какъв по-хубав старт на деня. Толкова е вълнуващо да си приятел с Монката (!?!?!) или с Бюро за изгубени вещи. Докато безметежната радост от новите контакти те владее, вече си прегледал 47 галерии с остроумни картинки, повтарящи се в 58 фен-страници. Предстои да изкоментираш всичките 812 поста, които са на стената ти от снощи. Тъй като си овладял до съвършенство употребата на Alt + Tab, прочиташ актуалните новини и знаеш кой с кого спи, кой е убит, коя звезда е на диета и колко чинят яйцата в 3 азиатски държави.

Като един социално отговорен човек и загрижен за всеобщата информираност, започваш да споделяш нужно и ненужно инфо. Качваш снимки, споделяш публикации, лайк-ваш, черпиш приятелите си с това парче или с онова другото, коментираш… Кипи сериозен труд! А телефонът на спира да звъни. Защо те тормозят като си толкова зает в момента? Включваш се в 8 нови каузи и подписваш 12 петиции, като истински се тревожиш за групите клетки с различна пигментация на крилото на нощната пеперуда. Намираш всичките възможни снимки на насекомото и ги набучваш с игли в оная социална мрежа, приличаща на кичозен хербарий.

Междувременно виждаш, че социалното ти влияние намалява. Някакъв индекс бил паднал. Настават и едни тревоги, че нямаш нови последователи, въпреки че чуруликаш изумително. И защо оная готина девойка от Сингапур не ти отговаря на поканите?

А на въпроса дали ще поработиш днес, имаш готов отговор… “Нали вече се чекнах като дойдох в офиса”.

Коментирай в мрежата

comments

Powered by Facebook Comments

Етикети:

{ Коментарната рубрика приключи! }