Луда спортна седмицаИзмина една седмица, която няма как да не провокира поне няколко разговора в офиса още днес, в понеделник. И темата няма да бъде лошото време в неделя, болежките в главата и гърба след съботното изтрещяване, а спортните мероприятия, които се случиха и ни завлядяха като стихия.

Да започнем с волейбола. Лудо и шеметно начало с три бързи и смазващи победи. България буквално полудя, за да се стигне до съботното фиаско. Години наред дъвчем клишето, че като сме заедно с германците винаги губим. Е, видяхме какво се случва, когато сме срещу тях. Развинтиха ни насред лъскавата нова зала, само на 5 км от центъра на София. Типично по нашенски, уволнихме част от екипа. Назначаваме нов мениджър и цялата менажерия продължава да жъне успехи или да ниже провали. Зависи от тях.

Тъжно е, че отново се говори за отказали се, за политически решения и куп гнусотии, които нямат място в темата. Хубавото е, че непостоянната тълпа, по принцип, този път прояви характер и горещо аплодира вече сваления от пост национален селекционер. На всеки екип, ако аналогията е уместна, пожелавам да има по един Владимир Николов. Не искам да бъда лош пророк, но скоро няма да имаме нито такъв треньор, нито такъв капитан. Единият, за щастие, все още е на разположение.

И да завършим с футбол, за да има тема за разговор и за мъжката част от офисния контингент…

Лудост в Англия и логичен край в Италия и Испания.

Сити направи страхотен сезон, сериозно! Щастлив съм, че Юнайтед загуби титлата, защото това е една малка победа на всички нас над наглия аристократ. Мисля, че натриването на почервенелия от високо кръвно и високомерие нос на Сър-а е чудесен край на сезона. Агонията на Димитър свърши, надявам се! Тъжно е, че Тотнъм не успя да изпревари Арсенал, но логичното ще се случи следващата година. Тъжно е, че Ливърпул хвана грешния автобус и слезе 7 спирки по-надолу. Тъжно е, че Болтън отива в друга лига, която не гледам.

В Италия – ненормален Ювентус направи немислимото и взе титлата без нито една загуба. Медиите тиражират тази новина, но не съзнават, че Старата госпожа загуби най-галантния си любимец – Алесандро Дел Пиеро. Загубата е огромна и едва ли ще се появи нов Але, ако няма някакво второ нареждане. В Милан жертвите бяха много повече… Загубена титла и част от цвета на отбора, макар и със средна възраст 36!

Испания. Ок, вие там ще си се разберете кой е вкарал 50 и кой е взел 100.

А докато мисълта ми течеше в посока спорт, по телевизора се появи някакъв български Кристиано, който загатна, че в България също има футбол.

Амин!

Коментирай в мрежата

comments

Powered by Facebook Comments

Етикети:

{ Коментарната рубрика приключи! }