За мислите и хоратаЗа мислите и хората

И тази седмица продължавам с темата за мислите ни и как те ни влияят. Тема, която определно ни кара да се замислим и да осъзнаем какво може да променим в себе си и в начина си на действие. Не претендирам, че разкривам някаква особена „тайна”, но важно е да знаем и разберем, че това, което мислим, влияе и върху това, което чувстваме, спомага за постигането на определени желани състояния, но… също така и за нежелани.

За едни наши стари познайници става въпрос в днешната приказка…

Една ранна утрин Смъртта почукала на градските порти.

Стражът я попитал: „За какво си дошла? Какво си се наканила да вършиш?”

„Днес трябва да отнеса със себе си стотина човека” – отвърнала Смъртта.

„Това е ужасно!” – възкликнал стражът.

„Животът е такъв и това ми е работата” – казала кратко Смъртта.

Стражът хукнал към града, за да предупреди колкото се може повече хора за плановете на Смъртта. Но това не помогнало. Нещо повече – в този ден умрели хиляда човека.

Настъпила вечерта. Смъртта си тръгвала вече от града и стражът я попитал: ”Ти каза, че се каниш да вземеш със себе си сто човека. Защо умряха всички тези хиляда?”

Смъртта отговорила: „Аз удържах на думата си. Взех със себе си само сто души. Страхът и Тревогата отнесоха останалите…”

Вероятно понякога търпим страхa и тревогата да се намесват и в нашата приказка. Хубаво е да осъзнаем обаче, че всичко е игра на ума ни и присъства единствено в главите ни. И че тревожните мисли повличат страха, а от страха произлизат печални последици. Време е да изоставим тези спътници и да следваме нашата си игра, с нашите правила.

Какъв е вашият избор?

Коментирай в мрежата

comments

Powered by Facebook Comments

Етикети: , ,

{ Коментарната рубрика приключи! }